Duurzame geschenken kiezen, hoe doe je dat slim?

Een duurzaam relatiegeschenk wint steeds meer aan populariteit; en dat is super! Maar wat maakt een geschenk nu echt duurzaam en hoe zorg je dat je een geschenk selecteert dat goed past bij jouw doelgroep? Doe je voordeel met onderstaande tips voor duurzame relatiegeschenken.

Wat zijn duurzame geschenken?

Wat betreft duurzaamheid is de geschenkenbranche niet echt een uitblinker geweest. Traditioneel bevatten geschenken veel plastics, komen de producten van ver en het kent vaak geen lang leven. Alles behalve duurzaam. Gelukkig is er sinds enkele jaren een duidelijke kentering merkbaar. Een focus op meer duurzaamheid en afkomst.

Een goed duurzaam geschenk kenmerkt zich naar ons idee door:

  • Een lange levensduur
  • (Deels) hernieuwbare materialen zoals bamboe, gerecycled garen of bio-plastic
  • Een serieuze en positieve bijdrage te leveren aan de omgeving waar het wordt gemaakt
  • Weinig transport nodig te hebben

De combinatie van factoren bepaalt uiteindelijk hoe duurzaam het geschenk werkelijk is. Maar de belangrijkste factor is naar ons idee een geschenk dat ‘likeable’ is en daarmee écht wordt gebruikt.

Kunnen we meedenken met een duurzaam geschenk? Bel ons.

Bel ons!

koeltas duurzaam

Waarom kies je voor duurzame geschenken?

Kiezen voor ‘betere’ geschenken maakt schenken nog leuker. Een mooi cadeau dat ook nog eens een goede oorsprong kent met een tof verhaal. Voor steeds meer organisaties is dit belangrijk vanuit de overtuiging echt te willen bijdragen aan een betere wereld. Daarbij versterkt het je reputatie.

Het aanbod aan duurzame cadeaus wordt steeds groter en leuker. We adviseren wel om goed op te letten of de geschenk wel écht duurzaam zijn wanneer je dit belangrijk vindt. Helaas zien we veel ‘green washing’ en dat is onnodig. Daarbij kan dat juist tegen je duurzame boodschap werken. Belangrijk is dan ook goede certificering van de producten of nog beter: direct vanaf de bron.

Op zoek naar een origineel geschenk met een goed verhaal? Wij hebben het!

Bekijk meer inspiratie!

duurzaam geschenk blossombs

Duurzame relatiegeschenken zijn niet perse duur

Laten we maar meteen helder zijn: een duurzamer geschenk kent in veel gevallen een hogere prijs. En logisch; iedereen in de keten wordt er beter van. Met de komst van steeds meer goede geschenken is er ook steeds meer keuze. En dat zorgt er voor dat wanneer je slim je geschenken uitkiest, je ook een geschenk vindt dat prima past binnen jouw budget.

Samen een duurzaam geschenk uitzoeken? Bel ons.

Neem contact op!

Het goede verhaal vertellen

Dat iedereen er in de keten beter van wordt geldt niet alleen voor de producenten van het product. Het geschenk kan ook jouw organisatie een mooi verhaal opleveren waarmee je jouw merk kunt laden. Een groene of sociale indruk werkt positief. In onze aanpak proberen we altijd te kijken hoe we het mooie verhaal kunnen verbinden met de klant.

Een voorbeeld van het goede verhaal vertellen is producten te selecteren door jouw collega’s of een selectie te maken van producten uit jouw achtertuin. Onze ervaring is dat dit super goed werkt en zorgt voor een positief geluid naar collega’s en relaties.

Benieuwd welk duurzaam verhaal we samen kunnen maken?

Bel ons!

Duurzame geschenken bestellen

Proactief je duurzame cadeau bestellen zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt. Met een geschenkenkalender zorg je voor een voorsprong. Samen kijken we naar welk verhaal het cadeau mag vertellen en dit zo goed mogelijk het schenkrendement van jouw organisatie verbetert. Ook kijken we welke oplage slim is en hoe het geschenk duurzaam verpakt wordt.

In onze showroom inspireren we je graag met de tofste duurzame cadeaus. We kijken samen hoe we het verhaal op gepaste wijze overbrengen op de ontvanger. Uiteraard kan er een wenskaart mee worden verpakt óf maken we het geschenk compleet én duurzaam voor jou op maat. Duurzame geschenken zorgen op deze wijze voor de juiste impact.

Bel ons!