Relatiegeschenk ideeën
Terug naar overzicht

Relatiegeschenk ideeën

Echt goede relatiegeschenk ideeën; wij hebben ze.

Een relatiegeschenk vinden dat past, leuk is én het geld waard is, dat is de kunst. Graag leg ik uit hoe je komt tot een passend geschenk en hoe je echt goede relatiegeschenk ideeën omzet tot originele geschenken afgestemd op jouw organisatie.

Relatiegeschenk ideeën

Hoe vind je goede relatiegeschenk ideeën?

Relatiegeschenk ideeën vinden die echt passen bij jouw organisatie; dat kan soms best een zoektocht zijn. Een goed idee begint volgens ons met een goed plan. Stel je zelf vooraf de volgende vragen:

 • Welk doel wil ik bereiken met het geschenk?
 • Wie is mijn doelgroep?
 • Wat is mijn budget (of wat levert het mij op)?
 • Welke kernwaarden zijn van belang voor mijn organisatie?

Wanneer je deze gegevens scherp hebt, kun je op zoek naar een origineel idee voor jouw relatiegeschenk. Een passend idee vinden wordt op deze manier al een stuk eenvoudiger (een geschenkenjaarplan kan hier trouwens goed bij helpen). Je hebt tenslotte al een flink deel van de geschenkopties uitgesloten. Zodra je bovenstaande helder hebt schakel je een geschenkexpert van Batach in die kennis heeft van de markt, weet wat trendy is en passend is bij jouw geschenkenplan. De combinatie van factoren bepaalt uiteindelijk hoe krachtig het geschenk werkelijk is. Maar de belangrijkste factor is naar ons idee een geschenk dat ‘likeable’ is en daarmee écht wordt gebruikt.

Kunnen we meedenken met jouw geschenk?

Bel ons

Wat kenmerkt een goed relatiegeschenk?

Je wilt natuurlijk een geschenk dat wordt gewaardeerd door de ontvanger. Maar daarnaast wil je ook dat jouw boodschap goed overkomt. Een goed relatiegeschenk kenmerkt zich naar ons idee door:

 • Het heeft de eigenschap om jouw specifieke doel te bereiken.
 • De kernwaarden van jouw organisatie ‘klinken’ erin door.
 • De prijs van het geschenk is in verhouding met het doel.

Belangrijk punt van nuance is dat een geschenk over het algemeen creatief is en daarmee ook een kwestie van smaak. Hangt er veel af van het geschenk (zoals bijvoorbeeld een eindejaarsgeschenk), dan is het slim om er meer collega’s bij te betrekken.

Op zoek naar een origineel geschenk?

Wij hebben het!

Relatiegeschenk ideeën

Relatiegeschenken die wél werken!

Inmiddels heb ik voldoende duidelijk gemaakt dat een goed relatiegeschenk idee vraagt om iets meer denkkracht, dan even kiezen uit een folder of website. Hét relatiegeschenken idee bestaat dan ook niet, maar inspiratie helpt wel. Wij doen dit in onze showroom en via onze inspiratiemails. Vanuit deze inspiratiemomenten ontstaan de beste ideeën voor een goed relatiegeschenk. Voor diverse klanten, hebben we op het juiste moment, het juiste relatiegeschenk verzorgd. Cruciaal daarbij is dat wij een goed begrip hebben van de organisatie. Hierbij enkele voorbeelden van maatwerk geschenken die hebben gewerkt én nog steeds werken.

Samen een passend geschenk uitzoeken?

Bel ons

Inspiratie voor duurzame relatiegeschenken

Duurzame geschenken zijn echt helemaal van ‘nu’. Over het algemeen wat hoger in prijs, maar je kweekt veel goodwill bij de ontvanger. Jij laat je natuurlijk graag inspireren met een aantal originele en duurzame cadeaus. Hierbij enkele tips:

  • We worden heel blij van de koekjes van de Koekfabriek. Dichtbij gemaakt door de koekenbakkers. In deze sociale bakkerij telt iedereen mee. Wij eten de koeken met heel veel plezier op en zetten ze graag in als jouw relatiegeschenk.
  • De geitenwollensokken van Soxs mogen zeker niet ontbreken in deze tiplijst. Echt sterke sokken, gemaakt van duurzaam lamswol en verpakt in een sociale werkplaats. Het mooie is dat de sokken je voeten lekker warmhouden en daarmee kan de verwarming in de winter meteen wat lager. Iedereen wil ze!
  • De luxe (hamam)doeken van Oxious zijn oprechte eyecatchers. Het mooie is dat ze voor een groot deel bestaan uit gerecycled garen. Wat het verhaal naar mijn idee echt compleet maakt is het respect voor de omgeving waarin de doeken worden gemaakt.

Wil je meer tips? Bekijk dan onze selectie duurzame geschenken.

Duurzame geschenken

Een origineel relatiegeschenk bestellen

Proactief jouw originele relatiegeschenk bestellen zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt. Met een geschenkenkalender zorg je voor een voorsprong. Samen kijken we naar welk verhaal het geschenk kan vertellen. Ook kijken we welke aantallen passend zijn en hoe het geschenk wordt verpakt. In onze showroom inspireren we je graag met de leukste geschenken. We kijken samen hoe we het verhaal op gepaste wijze overbrengen op de ontvanger. Uiteraard kan er een wenskaart mee worden verpakt en maken we het geschenk compleet voor jou op maat.
Tenslotte komen echt goede relatiegeschenk ideeën tot bloei in onze showroom. Daarmee creëer je impact.

Kunnen we meedenken met jouw relatiegeschenk?

Neem contact op

Terug naar overzicht