kerstgeschenk klanten
Terug naar overzicht

Kerstgeschenk klanten

Kerstgeschenk klanten: zorg voor maximaal schenkrendement

Het beste kerstgeschenk ‘klanten’ vinden dat origineel is, verrast en het geld waard is, dat is de kunst. Met veel plezier geef ik je 5 ideeën waarmee je een passend geschenk maakt. Daarbij vertel ik je graag hoe je echt goede relatiegeschenkideeën omzet tot originele geschenken met een maximaal schenkrendement.

Hoe vind je goede ideeën voor je kerstgeschenk?

Goede kerstgeschenken voor je relaties vinden, dat kan best een zoektocht zijn. Een goed idee begint – zoals met veel dingen – met een goed plan. Voordat je gaat bladeren door een catalogus, of je zoektocht op het internet start, kun je een aantal vragen stellen:

 • Welk doel wil ik behalen met het geven van dit geschenk?
 • Wie zijn mijn klanten en wat kenmerkt hen?
 • Wat is mijn budget (of wat levert het mij op)?
 • Welke kernwaarden wil ik door laten klinken in het cadeau?
 • Hoe worden de geschenken uitgeleverd en door wie?

Wanneer je een antwoord hebt op deze vragen, kun starten met je zoektocht naar een goed kerstgeschenk. Een passend idee vinden wordt op deze manier al een stuk makkelijker (wellicht kan een  geschenkenjaarplan hier ook goed bij helpen). Je hebt tenslotte al een flink deel van de geschenkopties uitgesloten.

Je kunt zelf op zoek gaan, maar een geschenkexpert van Batach inschakelen is bijzonder effectief. We hebben kennis van de markt, weten wat trendy is en daarnaast passend is bij jouw relaties. De combinatie van factoren bepaalt uiteindelijk de mate van schenkrendement.

Kunnen we meedenken met jouw geschenk?

Bel ons

kerstgeschenk

De kenmerken van een goed kerstgeschenk.

Het is natuurlijk super belangrijk dat jouw geschenk wordt gewaardeerd door de ontvanger. Je wil dat het geven van dit geschenk een positief effect heeft op jouw klantrelatie. Maar daarnaast wil je ook dat jouw boodschap goed overkomt. Een goed kerstgeschenk kenmerkt zich naar mijn idee door:

 • Het heeft de mogelijkheid om jouw specifieke doel te bereiken.
 • Het geschenk wordt ‘gekleurd’ door de kernwaarden van jouw organisatie.
 • De prijs van het geschenk is in verhouding met het doel.
 • De timing van geven is cruciaal (liever jouw geschenk niet in de tombola).

Een naar mijn idee belangrijke nuance is dat kerstgeschenken over het algemeen creatief zijn en daarmee ook een kwestie van smaak. Je doet er dan ook goed aan bij een relatiegeschenk voor het eindejaar, meerdere collega’s te betrekken.

Op zoek naar een origineel geschenk? Wij hebben het!

Laten we brainstormen

kerstgeschenk klanten lowlander

Kerstgeschenken die werken!

Inmiddels heb ik duidelijk gemaakt dat een goed kerstgeschenk vraagt om iets meer denkkracht, dan snel een keuze maken website of folder. Hét kerstgeschenk voor klanten bestaat denk ik niet, maar goede en originele inspiratie of succesnummer wel.

Bij Batach inspireren we vanuit onze showroom, via onze inspiratiemails en de diverse brainstorms met onze klanten. Vanuit deze inspiratiemomenten ontstaan de beste ideeën voor een goed relatiegeschenk. Voor diverse klanten, hebben we op het juiste moment, het juiste relatiegeschenk verzorgd. Cruciaal daarbij is dat wij de organisaties kennen en weten wat wanneer gebeurt.

Samen een kerstgeschenk uitzoeken?

Bekijk onze kerstgeschenken

 

relatiegeschenk port

Ga voor duurzame kerstgeschenken

Wat op dit moment wel echt trend is – en hopelijk een blijver – zijn duurzame geschenken. Al langere tijd is daar een ontwikkeling in te merken, maar nu lijkt een groot deel ‘om’. In het algemeen zijn de duurzame relatiegeschenken wat hoger in prijs. Maar… kiezen voor ‘betere’ geschenken maakt schenken nog leuker en effectiever. Een mooi cadeau dat ook nog eens een goede oorsprong kent met een tof verhaal. Voor steeds meer organisaties is dit belangrijk vanuit de overtuiging echt te willen bijdragen aan een betere wereld. Daarbij versterkt het je reputatie.

Een paar voorbeelden van duurzame kerstgeschenken:

 • Onze favoriet: de duurzame geitenwollensokken van Soxs. Echt sterke sokken, gemaakt van duurzaam lamswol en verpakt in een sociale werkplaats. Mooie is dat de sokken je voeten lekker warmhouden en daarmee kan de verwarming ook wat lager. Verpakt als mooi cadeau; iedereen loopt hier warm voor.
 • De drinkglazen van Iwas (a bottle) zijn prachtig om te zien en gemaakt van oude wijnflessen. Door een slim proces worden de oude wijnflessen opnieuw gebruikt en vermaakt tot fancy drinkglazen.
 • De duurzame scheurkalender. Uiteraard gemaakt van FSC-gecertificeerd papier en elke dag ontvang je een leuke en duurzame tip.

Wil je meer tips? Bekijk dan onze selectie duurzame (kerst)geschenken:

Bekijk onze duurzamere geschenken

klanten kersgeschenk IWAS

Een origineel kerstgeschenk bestellen

Door proactief je kerstgeschenk te bestellen, zorg je ervoor dat je beslagen ten ijs komt. Op tijd beginnen geeft je sowieso een voorsprong. Wil je een keer sparren? Samen kijken we naar welk verhaal het geschenk kan vertellen. Ook kijken we welke aantallen passend zijn en hoe we het geschenk gaan verpakken.

In onze showroom inspireren we je graag met de leukste kerstgeschenken. Samen kijken we dan hoe we het verhaal op gepaste wijze kunnen overbrengen op de ontvanger. Uiteraard kan er een maatwerk kaart worden meeverpakt en maken we het geschenk compleet voor jou op maat. Mijn ervaring is dat echt goede kerstgeschenk ‘klanten’ tot bloei komen in onze showroom.

Kunnen we meedenken met jouw relatiegeschenk?

Neem contact met ons op

 

Terug naar overzicht