header blog - jaarplan
Terug naar overzicht

Geschenken-jaarplan in jouw voordeel

• Een geschenken jaarplan?
• Wat zijn schenkmomenten?
• De voordelen van een geschenkenjaarplan?
• Hoe ziet een jaarplan er uit?
• Werkt een jaarplan voor mijn organisatie?
• Is een jaarplan gratis?

Een geschenken jaarplan?

Geschenken worden het hele jaar rond gegeven. De tijd van alleen een eindejaarsgeschenk is niet meer van nu. Zo zijn er verschillende momenten in de klantreis en de personeelsreis die zich heel goed lenen voor een relatiegeschenk of personeelsattentie. Elk moment kent natuurlijk zijn eigen aanleiding, budget en doelgroep, maar kunnen bijzonder waardevol zijn voor jouw organisatie.

Alle momenten in het jaar waarop je klanten en medewerkers kun blij maken met een cadeau noemen wij schenkmomenten. Uit ervaring kunnen we zeggen dat een geschenkenjaarplan een super handige tool is om deze schenkmomenten goed te plannen. Het helpt je om helder te krijgen wanneer je schenkt, wat het doel is van het geschenk en zorgt ervoor dat je het grote plaatje te bewaakt.

Plan jouw schenkmomenten in.

Neem contact op

Geschenken-jaarplan in jouw voordeel

 

Wat zijn schenkmomenten?

Schenkmomenten per organisatie verschillen, maar je hebt als snel 6 schenkmomenten in een jaar. Denk bijvoorbeeld aan een verjaardag, een zomergeschenk en een kerstpakket voor je personeel. Voor relaties is er een beurs, een klantdag en een eindejaarsgeschenk. Diverse momenten in het jaar voor een uniek en origineel relatiegeschenk.

Cadeaus zijn bovenal leuk om te geven. Hoe mooi is het wanneer je een geschenk ook slim kunt inzetten als ondersteuning van jouw verkoop- en communicatiedoelen. Het efficiënt en krachtig inzetten van jouw schenkbudget zorgt voor wat wij noemen een optimaal schenkrendement.

Optimaliseer ook jouw schenkrendement. Bel voor een vrijblijvend gesprek.

Neem contact op

De voordelen van een geschenkenjaarplan?

Proactief werken is sowieso goed. Alleen al het idee dat de creatieve sappen gaan stromen bij het maken van een jaarplan, maakt het wat ons betreft de moeite waard. Een aantal voordelen die wij zien zijn:

 • Controle over het jaar budget met een duidelijke onderbouwing
 • Ruime keuze in geschenken
 • Maximale aansluiting bij jouw communicatie- en verkoopdoelen
 • Alle ruimte om intern te delen waar gepast
 • Volop mogelijkheid om jouw geschenk te personaliseren
 • Tijdige levering, zeker wanneer geschenken van buiten Europa moeten komen
 • Geeft royaal de gelegenheid om een verhaal te vertellen

Laat je door Batach inspireren voor een leuk geschenk.

Bekijken onze concepten

wijngeschenk - jaarplan

Hoe ziet een jaarplan er uit?

Een geschenkenplan is voor iedere organisatie uniek. Geen enkel jaar komt met dezelfde doelstellingen. En cadeaus zijn juist bedoeld om te verrassen. Afwisseling is dus sowieso een belangrijk aspect van een geschenkenjaarplan.

Het jaarplan bevat in de basis alle belangrijke schenkdata, jouw schenkbudget en je gewenste cadeaus. Voor onze klanten bewaren wij dit overzicht. Daardoor houden we samen scherp wanneer een schenkmoment aandacht nodig heeft. En belangrijk; intern haak je de nodige partijen aan. Uiteraard is een plan er om er ook weer van af te kunnen wijken. Een super origineel idee of spontaan schenkmoment vraagt om snel schakelen, maar daar heb je dan ook alle ruimte voor wanneer je de andere cadeaus op tijd planed.

Laten we samen sparren over mooie geschenken! Neem contact op!

Werkt een jaarplan voor mijn organisatie?

Wanneer je meerdere schenkmomenten hebt en je wil proactief nadenken over geschenken, dan is een jaarplan zeker wat voor jouw organisatie. Interne afstemming is een belangrijk aspect van een goed jaarplan. Daarom is het een goed idee om ook je collega’s aan te haken van secretariaat, facilitair, HR of communicatie.

Belangrijke punten om te komen tot een goed geschenkenjaarplan zijn:

 • Bepalen van het geschenken jaarbudget, voor zowel relaties als personeel
 • Identificeren van de diverse schenkmomenten aan de hand van de klantreis / personeelsreis
 • ‘Buy-in’ van directie / management / bestuur
 • Feedback van de geschenken uit voorgaande jaren; wat werkt wel en wat werkt niet

Samen sparren over geschenken?

Bel ons.

ontbijtpakket - jaarplan

Is een jaarplan gratis?

Bij Batach is een geschenkenjaarplan altijd gratis. We vinden het echt het allerleukste wanneer we samen de geschenkenagenda voor jouw organisatie kunnen samenstellen, daarom betaal je bij ons niets voor een plan. In een eerste brainstorm denken we na over doelen, schenkmomenten en een passend verhaal. Zo zetten we graag onze expertise en creativiteit in om te zorgen voor een geschenkenplan dat staat als een huis.

We vertalen het plan in een concreet en helder geschenkenvoorstel. Doordat we op tijd beginnen weet je zeker dat het geschenk tijdig wordt geleverd. Ben je enthousiast geworden? Laten we dan snel een kop koffie drinken.

Kunnen we met je meedenken?

Neem contact op.

Terug naar overzicht