header blog - duurzaam relatiegeschenk
Terug naar overzicht

Duurzaam relatiegeschenk kiezen

Wat is een duurzaam relatiegeschenk?

Een duurzaam relatiegeschenk wint steeds meer aan populariteit; en dat is super! Maar wat maakt een geschenk nu echt duurzaam? Traditioneel bevatten relatiegeschenken veel plastics, komen de producten van ver en het kent vaak geen lang leven. Een goed duurzaam geschenk kenmerkt zich naar ons idee door:

  • Een lange levensduur
  • (Deels) hernieuwbare materialen zoals bamboe, gerecycled garen of bio-plastic
  • Een serieuze en positieve bijdrage te leveren aan de omgeving waar het wordt gemaakt
  • Weinig transport nodig te hebben

De combinatie van factoren bepaalt uiteindelijk hoe duurzaam het geschenk werkelijk is. Maar de belangrijkste factor is naar ons idee een geschenk dat ‘likeable’ is en daarmee écht wordt gebruikt

Kunnen we meedenken met jouw geschenk? Bel ons.

Bel ons!

koeltas duurzaam

Waarom kies je voor duurzame relatiegeschenken?

Kiezen voor ‘betere’ geschenken maakt schenken nog leuker. Een mooi cadeau dat ook nog eens een goede oorsprong kent met een tof verhaal. Voor steeds meer organisaties is dit belangrijk vanuit de overtuiging echt te willen bijdragen aan een betere wereld. Daarbij versterkt het je reputatie.

Het aanbod aan duurzame cadeaus wordt steeds groter en leuker. We adviseren wel om goed op te letten of de geschenk wel écht duurzaam zijn wanneer je dit belangrijk vindt. Helaas zien we veel ‘green washing’ en dat is onnodig. Daarbij kan dat juist tegen je duurzame boodschap werken. Belangrijk is dan ook goede certificering van de producten of nog beter: direct vanaf de bron.

Op zoek naar een duurzaam en origineel geschenk? Wij hebben het!

Bekijk meer inspiratie!

duurzaam geschenk blossombs

Een duurzaam relatiegeschenk is niet perse duur

Laten we maar meteen helder zijn: een duurzamer geschenk kent in veel gevallen een hogere prijs. En logisch; iedereen in de keten wordt er beter van. Met de komst van steeds meer goede geschenken is er ook steeds meer keuze. En dat zorgt er voor dat wanneer je slim je geschenken uitkiest, je ook een geschenk vindt dat past in jouw budget.

Als voorbeeld: de vrolijke zaadbommetjes van Blossombs leveren wij al voor minder dan EUR 2,-. Dat is een fleurige give-away voor op een beurs of speciale dag. Maar dit, in combinatie met een super tof verhaal, rendeert nog beter.

Samen een duurzaam geschenk uitzoeken? Bel ons.

Neem contact op!

Inspiratie voor duurzame geschenken

Jij laat je natuurlijk graag inspireren met originele duurzame geschenken. Hierbij enkele tips:

  • We zijn heel groot fan van de koekjes van de Koekfabriek. Heel dichtbij gemaakt door de lieve koekenbakkers. In deze sociale bakkerij mag iedereen er zijn. En wij eten de koeken met heel veel plezier op.
  • De geitenwollensokken van Soxs mogen niet ontbreken in onze tiplijst. Super sterke sokken, gemaakt van duurzaam lamswol en verpakt in een sociale werkplaats. Mooie is dat de sokken je voeten lekker warmhouden en daarmee hoeft de verwarming niet aan. En iedereen wil ze!
  • De luxe (hamam)doeken van Oxious zijn echte eye-catchers. Het goede is dat ze voor een groot deel bestaan uit gerecycled garen. Wat het verhaal echt compleet maakt is het respect voor de omgeving door wie de doeken worden gemaakt.

Wil je meer tips bekijk dan onze selectie duurzame geschenken:

Bekijk onze duurzame selectie

    duurzaam relatiegeschenk

Een duurzaam cadeau bestellen

Proactief je duurzame cadeau bestellen zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt. Met een geschenkenkalender zorg je voor een voorsprong. Samen kijken we naar welk verhaal het cadeau mag vertellen. Ook kijken we welke oplage slim is en hoe verpakt wordt.

In onze showroom inspireren we je graag met de tofste duurzame cadeaus. We kijken samen hoe we het verhaal op gepaste wijze overbrengen op de ontvanger. Uiteraard kan er een wenskaart mee worden verpakt óf maken we het geschenk compleet én duurzaam voor jou op maat. Een duurzaam relatiegeschenk zorgt op deze wijze voor de juiste impact.

Bel ons!

Terug naar overzicht