Batach relatiegeschenken

Duurzaam relatiegeschenk kiezen

×
Ga terug naar het overzicht

Een duurzaam relatiegeschenk kiezen, hoe doe je dat slim?

Een duurzaam relatiegeschenk wint steeds meer aan populariteit; en dat is super! Maar wat maakt een geschenk nu echt duurzaam en hoe zorg je dat je een geschenk selecteert dat goed past bij jouw doelgroep. Doe je voordeel met onderstaande tips voor duurzame relatiegeschenken.

Wat is een duurzaam relatiegeschenk?

Wat betreft duurzaamheid is de geschenkenbranche niet echt een uitblinker geweest. Traditioneel bevatten relatiegeschenken veel plastics, komen de producten van ver en het kent vaak geen lang leven. Alles behalve duurzaam. Gelukkig is er sinds enkele jaren een duidelijke kentering merkbaar. Een focus op meer duurzaamheid en afkomst. Toch zien we nog veel green washing voorbijkomen en dat is niet nodig.

Een goed duurzaam geschenk kenmerkt zich naar ons idee door:

  • Een lange levensduur
  • (Deels) hernieuwbare materialen zoals bamboe, gerecycled garen of bio-plastic
  • Een serieuze en positieve bijdrage te leveren aan de omgeving waar het wordt gemaakt
  • Weinig transport nodig te hebben

De combinatie van factoren bepaalt uiteindelijk hoe duurzaam het geschenk werkelijk is. Maar de belangrijkste factor is naar ons idee een geschenk dat ‘likeable’ is en daarmee écht wordt gebruikt.

Kunnen we meedenken met jouw geschenk? Bel ons.

Bel ons!

koeltas duurzaam

Waarom kies je voor duurzame relatiegeschenken?

Kiezen voor ‘betere’ geschenken maakt schenken nog leuker. Een mooi cadeau dat ook nog eens een goede oorsprong kent met een tof verhaal. Voor steeds meer organisaties is dit belangrijk vanuit de overtuiging echt te willen bijdragen aan een betere wereld. Daarbij versterkt het je reputatie.

Het aanbod aan duurzame cadeaus wordt steeds groter en leuker. We adviseren wel om goed op te letten of de geschenk wel écht duurzaam zijn wanneer je dit belangrijk vindt. Helaas zien we veel ‘green washing’ en dat is onnodig. Daarbij kan dat juist tegen je duurzame boodschap werken. Belangrijk is dan ook goede certificering van de producten of nog beter: direct vanaf de bron.

Op zoek naar een duurzaam en origineel geschenk? Wij hebben het!

Bekijk meer inspiratie!

duurzaam geschenk blossombs

Een duurzaam relatiegeschenk is niet perse duur

Laten we maar meteen helder zijn: een duurzamer geschenk kent in veel gevallen een hogere prijs. En logisch; iedereen in de keten wordt er beter van. Met de komst van steeds meer goede geschenken is er ook steeds meer keuze. En dat zorgt er voor dat wanneer je slim je geschenken uitkiest, je ook een geschenk vindt dat past in jouw budget.

Als voorbeeld: de vrolijke zaadbommetjes van Blossombs leveren wij al voor minder dan EUR 2,-. Dat is een fleurige give-away voor op een beurs of speciale dag. Maar dit, in combinatie met een super tof verhaal, rendeert nog beter.

Samen een duurzaam geschenk uitzoeken? Bel ons.

Neem contact op!

Het goede verhaal vertellen

Dat iedereen er in de keten beter van wordt geldt niet alleen voor de producenten van het product. Het geschenk kan ook jouw organisatie een mooi verhaal opleveren waarmee je jouw merk kunt laden. Een groene of sociale indruk werkt positief. In onze aanpak proberen we altijd te kijken hoe we het mooie verhaal kunnen verbinden met de klant.

Een voorbeeld van het goede verhaal vertellen is producten te selecteren door jouw collega’s of een selectie te maken van producten uit jouw achtertuin. Onze ervaring is dat dit super goed werkt en zorgt voor een positief geluid naar collega’s en relaties.

Benieuwd welk duurzaam verhaal we samen kunnen maken?

Bel ons!

Inspiratie voor duurzame geschenken

Jij laat je natuurlijk graag inspireren met originele duurzame geschenken. Hierbij enkele tips:

  • We zijn heel groot fan van de koekjes van de Koekfabriek. Heel dichtbij gemaakt door de lieve koekenbakkers. In deze sociale bakkerij mag iedereen er zijn. En wij eten de koeken met heel veel plezier op.
  • De geitenwollensokken van Soxs mogen niet ontbreken in onze tiplijst. Super sterke sokken, gemaakt van duurzaam lamswol en verpakt in een sociale werkplaats. Mooie is dat de sokken je voeten lekker warmhouden en daarmee hoeft de verwarming niet aan. En iedereen wil ze!
  • De luxe (hamam)doeken van Oxious zijn echte eye-catchers. Het goede is dat ze voor een groot deel bestaan uit gerecycled garen. Wat het verhaal echt compleet maakt is het respect voor de omgeving door wie de doeken worden gemaakt.

Wil je meer tips bekijk dan onze selectie duurzame geschenken:

Bekijk onze duurzame selectie

duurzaam relatiegeschenk

Een duurzaam cadeau bestellen

Proactief je duurzame cadeau bestellen zorgt ervoor dat je beslagen ten ijs komt. Met een geschenkenkalender zorg je voor een voorsprong. Samen kijken we naar welk verhaal het cadeau mag vertellen en dit zo goed mogelijk het schenkrendement van jouw organisatie verbetert. Ook kijken we welke oplage slim is en hoe het geschenk duurzaam verpakt wordt.

In onze showroom inspireren we je graag met de tofste duurzame cadeaus. We kijken samen hoe we het verhaal op gepaste wijze overbrengen op de ontvanger. Uiteraard kan er een wenskaart mee worden verpakt óf maken we het geschenk compleet én duurzaam voor jou op maat. Een duurzaam relatiegeschenk zorgt op deze wijze voor de juiste impact.

Bel ons!

Ga terug naar het overzicht

Originele geschenken die werkelijk jouw organisatie laten zien

Onze belofte: een optimaal schenkrendement.

Neem contact op

Populaire concepten

Heel de organisatie bakt samen Batach

De organisatie bakt samen

Een half jaar reuring en genieten in bakthema met Robèrt van Beckhoven: een geweldig...

Geschenkconcept met Tosti

FanTOSTIsche collega’s

Een smakelijk geschenkconcept met Tosti’s. De meest gegeten snack van Nederland in ...

Geschenk Film bij jou thuis

Film bij jou thuis

Het moviepakket is een perfecte beloning na een periode hard werken. Alles te geniete...

De originele geschenken van Batach

Batach relatiegeschenken

Originele geschenken

Bij Batach inspireren en ontzorgen we al meer dan 20 jaar organisaties als het gaat om originele geschenken. Kerstpakketten, relatiegeschenken en originele attenties daar zijn we goed in. Het hele jaar door. In onze dienstverlening gaan we altijd voor kwaliteit en duurzame relaties. Dat is te merken aan de producten die we leveren, de creatieve concepten en onze service die altijd een stap verder gaat.

Bekijk concepten of neem contact op

Dit zeggen onze klanten over ons..

Logo De Passie

“Batach is inmiddels een vertrouwd adres voor de Passie voor het jaarlijkse kerstpakket. Ze denken met ons mee, hebben goede ideeën en zorgen voor een uitstekende afhandeling. Een top bedrijf!”

Logo Haga Ziekenhuis

“De aanpak van Batach is persoonlijk, proactief en enthousiast. Zij bieden goede service, communiceren prima en zij verdiepen zich echt in de klant! Een heel belangrijk aspect van Batach is: afspraak is afspraak.”

Logo a.Hak

“Meedenken met de klant is een tweede natuur bij Batach. Het juiste idee, het juiste moment, altijd op tijd en passend bij de doelgroep. A.Hak verbindt graag haar naam aan de samenwerking met Batach.”

Logo Fudura

“De samenwerking met Batach is heel fijn en vooral ook heel constructief. We kunnen met ze sparren over een idee of richting en komen dan samen tot een perfect item of perfect pakket voor onze doelgroep. En niets is te gek!”

Batach relatiegeschenken

Greep uit onze klanten

Logo Haga Ziekenhuis
Logo Audax Renewables
Logo Brandwise
Logo FreeVoice Antwoordservice
Logo Eurocept Homecare
Logo Brocacef
Logo Gemeenteraad Ede
Logo Vegebo
Logo de Passie
Logo Dolmans
Logo AMPHARMA
Logo Love